"Afacerile de pe piaţa japoneză se confruntă cu un mediu tot mai dificil, în principal ca urmare a creşterilor de taxe pe produse din tutun, reglementărilor mai dure referitoare la fumat, conştientizării la scară mai largă a chestiunilor de sănătate şi îmbătrânirii societăţii", se arată într-un comunicat transmis miercuri de companie.

Restructurările vor fi efectuate printr-un program de disponibilizări voluntare care vizează inclusiv angajaţii din funcţii corporate, a precizat producătorul de ţigări. Majoritatea disponibilizărilor vor fi efectuate până la sfârşitul lunii martie a anului 2015, iar programul de retragere voluntară ar putea continua şi în următorul an.

Japan Tobacco este cel mai mare producător de tutun din Asia listat la bursă. Compania se confruntă cu reducerea cererii pe piaţa locală şi îşi extinde operaţiunile internaţionale pentru a compensa.

Numărul fumătorilor din Japonia ca procent din populaţie a scăzut la 20,9%, cu 4 puncte procentuale mai puţin faţă de nivelul din anul 2009, potrivit companiei.

Compania are aproximativ 9.000 de angajaţi în Japonia şi aproape 50.000 la nivel mondial. 

Japan Tobacco controlează Japan Tobacco International (JTI), prezentă şi în România din 1993. JTI România are aproximativ 1.000 de angajaţi.