Interiorul este amenajat in spatii comune si camere de locuit. Cladirea a fost construita departe de orase, in padurile prefecturii Shizuoka, de pe insula Honshu, cea mai mare din Japonia.

Casa care a primit numele Jikka a fost creata pentru doua doamne de peste 60 de ani: una este bucatar, cealalta se ocupa de menaj. Ambele femei vor locui aici si vor munci. Tot aici vor locui pensionari cu venituri modeste, care vor primi gazduire, mancare si ingrijirile necesare.

Jikka este alcatuita din cinci piramide, cu baza sub forma de patrat. Incaperea principala, situata in centrul ansambalului, este folosita drept bucatarie spatioasa. Tot aici se afla si o sala de mese.

Bucataria este adaptata pentru pregatirea mai multor feluri de preparate. Zonele vestice sunt destinate locatarilor: arhitectorul a amenajat in aceasta parte a ansambalului un dormitor, o unitate sanitara si un loc pentru depozitarea lucrurilor personale.

Alta zona este ocupata in totalitate de un bazin in forma de spirala, de mica adancime si cu intrare accesibila pentru persoane in varsta.

Intre cele cinci blocuri nu exista usi - intreg spatiul interior este cat se poate de deschis.

Privit de la distanta, casa pare construita din lemn. Sunt numai panouri de lemn care acopera peretii de beton.

In apropiere de Jikka nu exista alte locuinte - padurea ascunde casa de civilizatie.