Ordinul, dat de ministrul japonez al apărării Itsunori Onodera, se va traduce mai ales prin desfăşurarea în Marea Japoniei de distrugătoare echipate cu sistemul de interceptare Aegis, a precizat purtătorul de cuvânt.

"Noi nu organizăm o conferinţă de presă specială, deoarece nu vrem să fim sub influenţa provocărilor nord-coreene şi Coreea de Nord ar avea informaţii cu privire la strategia noastră dacă vom da detalii în public", a adăugat purtătorul de cuvânt sub condiţia anonimatului.

"Nu există o mare probabilitate ca această rachetă să vizeze Japonia, dar am decis să ne pregătim pentru orice eventualitate", a declarat o sursă guvernamentală agenţiei Kyodo.

Peninsula Coreea cunoaşte o reizbucnire a tensiunilor de la lansarea cu succes a unei rachete nord-coreene în decembrie, considerată de occidentali şi Japonia un test de rachetă, balistică, apoi a unui al treilea test nuclear în februarie.

Referindu-se la un nou test, ministrul sud-coreean al unificării Ryoo Kihl-Jaea a declarat luni parlamentarilor că are "semne în acest sens", relateaza Agerpres in pagina electronica.