Întrucât modestia şi comportamentul rezervat au fost apreciate în mod tradiţional mult mai mult decât sinceritatea, exprimarea sentimentelor profunde precum iubirea şi dragostea a reprezentat multă vreme un lucru destul de greu de realizat în Japonia, relateaza Mediafax in editia on-line.

Din acest motiv, zeci de bărbaţi japonezi se adună o dată pe an într-un parc din Tokyo, înainte de data de 31 ianuarie, care, în limba japoneză, este un calambur al expresiei "Soţie iubită", cu scopul de a-şi lăsa sentimentele "să zboare". Declaraţiile lor de marţi seară au variat de la un simplu "te voi iubi mereu" la exprimarea gratitudinii faţă de cutiile conţinând pacheţele de mâncare pentru prânz.

"Îmi pare rău că m-am îngrăşat în ultimii şapte ani", a strigat unul dintre soţi. "Însă acest lucru s-a întâmplat pentru că mâncărurile pe care le pregăteşti sunt atât de delicioase!", a adăugat el. Evenimentul, aflat la cea de-a cincea ediţie, a fost iniţiat de Kiyotaka Yamana, cu sprijinul unei florării locale, cu scopul de a-i învăţa pe bărbaţii japonezi să îşi exprime afecţiunea în feluri mai explicite.

"Economia începe să îşi revină în Japonia şi văd tot mai multe cupluri căsătorite japoneze devenind tot mai active, încercând ca relaţiile lor să devină tot mai profunde", a declarat Yamana. Soţiile din public au râs şi aplaudat, mai ales atunci când un bărbat s-a aşezat în genunchi pentru a-i oferi soţiei sale un buchet de flori.

"Arată fabulos şi este foarte masculin astăzi", a spus Yuko Todo, în vârstă de 33 de ani, după gestul soţului ei, Takeshi. "Îmi aminteşte cât de macho putea să fie în trecut - uitasem acest lucru în cei opt ani de când suntem căsătoriţi. Inima mi-a bubuit în piept", a adăugat ea.