Abordand o tinuta sobra, mai precis un costum popular turkmen, Lopez a cantat inclusiv “Happy Birthday, Mr. President”, dupa ce a incins atmosfera cu o tinuta sexy, informeaza agentiile de presa. La petrecere au fos prezenti zeci de invitati, printre care membri ai guvernului local, ambasadori, sefii societatilor de stat, dar si patroni ai companiilor straine care lucreaza in Turkmenistan.

De altfel, noteaza publicatia rusa RBK, concertul a fost organizat de compania petroliera chineza CNPC, care are interese de afaceri in Turkmenistan. Alaturi de Lopez si de trupa ei de dansatori, la concert au mai evoluat cantareti din Rusia, Turcia, Iran si Ucraina. Nu se stie cat a cerut cantareata americana pentru prestatia ei.

Prezenta vedetei americane in Turkmenistan a starnit indignarea organizatiilor pentru apararea drepturilor omului. Potrivit Human Right Watch, acest stat asiatic este condus de unul dintre cele mai autoritare regimuri din lume. „Sute, daca nu chiar mii de oameni au fost trimisi dupa gratii, condamnati de presupuse activitati subversive, cu nimic dovedite, practic. Libertatea de exprimare este limitata draconic, la fel dreptul intruniri si adunari”, scrie HRW in raportul sau.