Nikita Mihalkov s-a plictisit, se simte marginalizat si uitat de public sau cocheteaza cu ideea unei candidaturi la prezidentialele din 2018?, s-au intrebat jurnalistii rusi. Contactat de presa, regizorul a negat, cam cu jumatate de gura, e adevarat. Dar nici actualul locatar de la Kremlin, Vladimir Putin, nu si-a dezvaluit inca intentiile electorale. 

Iar Mihalkov, "un lacheu de lux, nu si-ar permite niciodata sa o ia inaintea boierului. Macar pentru simplul motiv ca insasi ideea de a candida pentru sefia Rusiei, castigand, eventual, alegerile, este total absurda. Sau asa pare vazuta din afara jocurilor politice. E adevarat, Mihalkov poate face, si chiar face, tot ce i se spune de sus", a comentat presa rusa. 

Chiar asa, ce l-ar putea determina pe Putin sa-l impinga pe Mihalkov intr-o astfel de hora? Cel mai simplu raspuns: actorul se inscrie in cursa pentru a-i determina sa voteze cu Putin pe cei care nu-l au la suflet, sunt de parere ziaristii rusi. Dar daca Putin a pregatit pentru Mihalkov alt scenariu.

Intr-o buna zi, Putin iese la rampa si recita clasica poezie "am obosit, ma retrag", indemnandu-i pe alegatori sa voteze cu Mihalkov ca si cum ar fi succesorul sau. Imposibil? Rautate? Sadism? In nici un caz! MIhalkov este actor si regizor. "Poate nu unul grozav, dar Mihalkov nu este nici militar, nici produs al serviciilor speciale, nici fost ministru. In plus, el nu are legatura, directa, cel putin, cu infractiunile actualului regim. Mihalkov poate fi detestat, poate fi criticat, dar nu poate fi bagat dupa gratii. Pentru nimic nu e nimeni judecat", sustine pressa rusa.

In 2018, Mihailkov va implini 73 de ani. Sa bagi in inchisoare o persoana la asemenea etate nu e frumos. Oricum ar fi salvat de un diagnostic medical, unul legat de bolile varstei. Pe de alta parte, el o mai duce vreo 20 de ani. Cu siguranta doua mandate nu ar fi o problema. In sfarsit, Mihalkov este un artist, un om de teatru si film, respectat in Occident. In ceea ce-l priveste pe Putin, chiar daca va deveni fost presedinte, tot el va conduce, de fapt. Mihalkov si-a jucat intotdeauna cu maiestrie rolurile, concluzioneaza jurnalistii.