Weider este creatorul celebrului concurs de bodybuilding "Mr Olympia", dar şi deţinătorul unui imperiu de reviste de profil, printre care "Muscle and Fitness", "Shape" şi "Men's Fitness", scrie Mediafax in pagina electronica.

Într-o declaraţie postată pe site-ul său, Schwarzenegger a adus un tribut celui pe care l-a numit "naşul fitnessului". "Ne-a învăţat că dacă muncim din greu şi ne antrenăm putem ajunge campioni. Pe vremea când eram numai un băiat din Austria, revistele lui mi-au oferit inspiraţia şi motivaţia de a-mi depăşi limitele şi de a-mi imagina un viitor mult mai bun", a scris actorul, celebru şi pentru rolul interpretat în filmul "Conan Barbarul", potrivit BBC.

Schwarzenegger, fost Mr Universe şi Mr Olympia, a mai spus că Weider l-a încurajat să vină în Statele Unite ale Americii şi l-a ajutat să se lanseze în cariera de actor, asigurându-i primul rol într-un serial de televiziune numit "Hercules Goes Bananas".

Producătorii serialului l-au întrebat atunci pe Weider dacă nu cumva cunoaşte "un musculos care să ştie să şi joace un pic", iar acesta le-a răspuns: "Am omul perfect pentru asta, a jucat în piese shakespeariene în Germania, este un foare bun actor, iar engleza lui este perfectă".

Actorul a adăugat că Weider l-a sprijinit în cariera de la Hollywood - lui datorindu-i-se roluri din filme precum "Hercule la New York", "Poliţist de grădiniţă" şi "Dr Dolittle II" - dar şi mai târziu, când a intrat în politică. "A fost alături de mine de-a lungul vieţii în mod constant şi îmi va fi foarte dor de el", a încheiat Schwarzenegger.