In ultimele cinci luni, Autoritatea pentru Reglementare în Industria Finaciară (Finra) din SUA a amendat şi alte instituţii financiare pentru nereguli similare, inclusiv Morgan Stanley, Deutsche Bank, Goldman Sachs şi Citigroup.

Problema este ca, daca nu raportează la timp tranzacţiile,dDealerii de pe Wall Street pot obţine un avantaj incorect în faţa clienţilor care vor un preţ corect şi subminează obiectivul Finra de a asigura tuturor participanţilor la piaţă acces egal la informaţii, explica agentia Bloomberg.

JPMorgan a inregistrat cele mai multe încălcări ale acestor reguli. Banca, cel mai mare trader de obligaţiuni, nu a notificat în privinţa tranzacţiilor sau a transmis datele târziu în cel puţin 6.300 de cazuri în intervalul martie 2010-mai 2012. În unele situaţii, banca nu a raportat chiar şi un sfert din tranzacţii, potrivit organizaţiei.

JPMorgan, care anul trecut a înregistrat profit de 18 miliarde de dolari, a acceptat să plătească 95.000 de dolari şi recomandările raportului Finra fără să admită însă sau să nege acuzaţiile, se arată în acordul amiabil.