Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis vineri propunerea procurorilor anticorupţie şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru Viorica Dinu şi Antonela Costache, suspendate din funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti, avocata Ileana Răducan, Marian Vasile, Angela Cîrlan şi Marius Neagu.

Instanţa a mai dispus cercetarea în libertate a lui Marian Catrin, acesta având interdicţie de a părăsi ţara.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, avocaţii celor arestaţi declarând recurs, care urmează să se judece la instanţa supremă.

Judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache, avocata Ileana Răducan, din Baroul Dolj, Marian Vasile, Marian Catrin, Angela Cîrlan şi Marius Neagu au fost reţinute de procurorii DNA în noaptea de miercuri spre joi, după percheziţii şi audieri care au durat mai multe ore.

Potrivit DNA, în acelaşi dosar sunt cercetaţi Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, Daniel Petre, avocat în Baroul Bucureşti, şi soţia acestuia, Daniela Petre, pentru care procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile, precum şi fratele lui Dinel Nuţu (fost Staicu), Marian Staicu.

Judecătoarele Dinu şi Costache sunt suspectate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu şi pentru a interveni şi în alte dosare.

Potrivit DNA, Viorica Dinu este cercetată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată, şi luare de mită, iar Antonela Costache este acuzată de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat miercuri solicitarea DNA de percheziţie corporală şi domiciliară, reţinere şi arestare preventivă a celor două judecătoare. Joi, CSM le-a suspendat pe cele două din funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti.