Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, luni, că Uniunea va vota împotriva învestirii noului Cabinet Ponta, Kelemen arătând totodată că este pentru prima dată când ceea ce s-a stabilit a fost întors în discuţii după câteva zile.


"Se formează un guvern format doar din USL, UDMR nu va face parte din Guvern. Vom intra în opoziţie constructivă şi sigur că pe parcursul lunilor şi anilor vom discuta, vom dialoga, vom analiza toate proiectele care privesc educaţie, cultura, modificarea Constituţiei, modificarea regiunilor de dezvoltare. (...) Nu am putut să trecem peste decizia luată de PNL", a declarat preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor a fost întrebat dacă este dezamăgit de decizia privind UDMR. "După 23 de ani se întâmplă prima dată că ceva ce am discutat acum câteva zile se reia în discuţii şi nu este un lucru foarte plăcut, dar nu sunt dezamăgit", a replicat liderul UDMR. El a mai menţionat că reprezentarea la nivelul structurilor descentralizate, despre care a făcut vorbire Victor Ponta, este şi în prezent chiar dacă Uniunea se află în opoziţie.

Liderul UDMR a precizat că parlamentarii Uniunii nu vor vota împotriva Guvernului USL în Parlament la momentul învestirii. "Dacă ar fi vorba doar de premier, cu mare plăcere, în aceste condiţii nu cred că este cazul că au oricum numărul de voturi necesare pentru învestirea Guvernului", a susţinut liderul Uniunii.

Kelemen Hunor a mai fost întrebat dacă i-au fost invocate motive plauzibile pentru care UDMR să nu facă parte din viitorul Guvern. "Din punctul meu de vedere, nu. Din punctul meu de vedere singurul argument raţional era şi este că dacă am început o construcţie împreună acum 20 de ani pe care am făcut-o cu un efort uriaş din toate părţile, atunci trebuia să continuăm să mergem pe acest drum, fiindcă până la urmă echilibrul în societatea românească, reprezentarea în toate structurile a unei comunităţi de 1, 4 milioane de oameni este un lucru important pentru România", a mai precizat preşedintele UDMR.