Cu vânzări totale de peste 130 de milioane de euro, aproximativ 100 de restaurante şi peste 4.000 de angajaţi, Sphera Franchise Group S.A devine cel mai mare grup de restaurante din România. Noul holding este o validare a unui model de business sustenabil şi sănătos, cu o prezenţă de peste 20 de ani pe piaţa din România. Crearea noii companii reprezintă o modalitate mai eficientă de gestionare a brandurilor din portofoliu, fiind totodată un jucător cheie în economia românească şi un investitor de încredere pe piaţă.

Din punctul de vedere al acţionariatului, structura Sphera Franchise Group S.A. rămâne aceeaşi, Lucian Vlad, Radu Dimofte şi Nicolae Badea fiind cei trei acţionari ai companiei. Sphera Franchise Group S.A. va asigura corelarea dezvoltării companiilor din grup, identificând noi oportunităţi de business şi susţinând industria restaurantelor, domeniul în care activează companiile care fac parte din noul holding.

Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup de restaurante din România şi deţine companiile care operează în sistem de masterfranciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery.

În România, lanţul de restaurante KFC numără 63 de restaurante atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe precum Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Piteşti sau Braşov. De asemenea, operează două restaurante la Chişinău, Republica Moldova, cât şi unul în Verona, în zona de nord-est a Italiei.

Pizza Hut a intrat pe piaţa din România în 1994, odată cu deschiderea primei locaţii din Calea Dorobanţilor, iar în prezent deţine 21 de restaurante la nivel de reţea.

Pizza Hut Delivery, conceptul de livrare la domiciliu lansat de Pizza Hut, furnizează produse numai la pachet şi prin livrare. Brandul a intrat pe piaţa românească în decembrie 2007, odată cu deschiderea primei locaţii în zona Vitan din Bucureşti. În prezent, Pizza Hut Delivery deţine 12 unităţi în Bucureşti şi câte una în Braşov, Cluj şi Popeşti Leordeni.