Grupul Numerial îşi desfăşoară activitatea pe piaţa de management al documentelor şi arhivare electronică din anul 2009, iar fondatorii companiei au experienţă vastă în acest domeniu. Cu o echipă de numai 19 angajaţi, Grupul Numerial a obţinut o cifră de afaceri de 1,55 milioane de euro, având un portofoliu de clienţi blue-chip, în anul 2016-2017. Grupul Numerial furnizează soluţii inovatoare de optimizare a proceselor de afaceri, bazate pe parteneriate cu jucători importanţi de pe piaţă, precum Hyland Software (soluţia OnBase), DocuWare şi alţii.

Achiziţia Grupului Numerial permite subsidiarei franceze a Konica Minolta să îşi dezvolte serviciile de tip Managed Content. De asemenea, Grupul Numerial este recunoscut pentru expertiza în integrarea soluţiilor de management de conţinut mid-range sau high-end pentru key accounts şi întreprinderi mici şi mijlocii, scrie agerpres.

Prin această tranzacţie, Grupul Numerial vizează creşterea forţei de vânzare şi a resurselor operaţionale, beneficiind de susţinerea unui jucător internaţional pentru a creşte pe sectorul de Managed Content Services, cu un potenţial promiţător de dezvoltare. Totodată, competenţele şi soluţiile avansate de management şi infrastructură ale Konica Minolta completează expertiza Grupului Numerial în furnizarea de soluţii complexe de integrare.

Prin această achiziţie, Konica Minolta Business Solutions Franţa îşi va putea dezvolta capacitatea de livrare de soluţii IT. În ultimii 4 ani - după achiziţia companiei Serians şi parteneriatele iniţiate cu jucători importanţi pe piaţa de IT precum Microsoft, Dell, Sage, Citrix şi HPE - subsidiara din Franţa a evoluat de la furnizarea de soluţii de printing pentru mediile de afaceri la furnizarea de servicii complexe de IT.

Konica Minolta este prezentă şi pe piaţa românească, prin Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, înfiinţată pe 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991.