"Acesta este calendarul actual al ofertelor publice iniţiale pentru companiile cu capital de stat. Avem Hidroelectrica. Cu toţii ştim că aceasta este încă în insolvenţă, după cum a confirmat recent domnul Borza (reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica - n. r.). Ne aşteptăm ca Hidroelectrica să iasă din insolvenţă în acest an, în martie, şi sperăm că va avea o ofertă publică iniţială în a doua parte a anului", a menţionat Greg Konieczny, la o conferinţă de presă prilejuită de aniversarea a cinci ani de la listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucureşti, scrie agerpres.

Potrivit acestuia, în portofoliul Fondului Proprietatea există "patru candidate pentru oferta publică iniţială", care sunt "discutate cu Guvernul", respectiv Aeroportul Bucureşti, Portul Constanţa, Salrom şi Poşta Română.

"Din portofoliul nostru, avem patru candidate pentru oferta publică iniţială pe care le discutăm cu Guvernul şi sperăm că se vor lua hotărâri relativ curând. Este vorba despre Aeroportul Bucureşti, Portul Constanţa, Salrom şi Poşta Română", a adăugat managerul Fondului Proprietatea.

Greg Konieczny a apreciat că există activitate pe piaţa de capital locală.
"O parte din aceste tranzacţii sunt impulsionate de noi, există şi oferte publice iniţiale, dar în total este vorba de peste două miliarde euro, de plasamente în oferte publice iniţiale care au avut loc în ultimii cinci ani, asta prin comparaţie cu zero în cei trei ani anteriori", a subliniat managerul Fondului Proprietatea.

Hidroelectrica a înregistrat, în 2015, un profit brut de 1,1 miliarde lei, de 3,5 ori mai mare decât cel raportat în 2010. Cifra de afaceri a companiei a fost, anul trecut, de 3,18 miliarde de lei, în timp ce producţia s-a situat la 15,9 TWh, cu 2,5 TWh mai mică faţă de anul anterior, când Hidroelectrica a înregistrat o producţie de 18,4 TWh, o cifră de afaceri de 3,4 miliarde lei şi un profit de 1,15 miliarde lei.

Hidroelectrica se află pentru a doua oară în insolvenţă din februarie 2014. Compania a mai fost în această situaţie în perioada iunie 2012 - iunie 2013.