Autorul articolului sustine ca, in Rusia, venitul unui "furnizor de servicii oculte" dintr-un mare oras se ridica la aproximativ 14.300 euro pe luna. Potrivit datelor Academiei de stiinta, in Rusia exista circa 800.000 de vindecatori si 640.000 de medici. Conform aceleeasi surse, la mediumi si ghicitoare se adreseaza 67% dintre rusoaica si fiecare al patrulea rus.

"O problema care a atras atentia autoritatilor dupa procesul care judeca un grup de mediumi acuzati ca si-au inselat clientii, in general femei in varsta. Prejudiciul s-ar ridica la peste 2,7 miliioane de euro", precizeaza The Times. Potrvit anchetatorilor, intr-un singur asemenea centru, Miranda, lucrau in jur de 40 de "vraci". Pretul unei simple convorbiri telefonice se cifra la 271 de euro. 

"Potrivit politiei, asemenea grupuri de infractori cauta in special persoane care au probleme de sanatate, spre exemplu diferite afectiuni canceroase. Dosarele lor medicale cu istoricul bolii sunt cumparate de la angajatii spitalelor unde respectivii au fost tratati", detaliaza publicatia britanica.

Semnatarul materialului subliniaza ca mai multe organizatii afirma ca autoritatile cunosc fenomenul, dar nu numai ca nu fac aproape nimic pentru stoparea lui, dar il incurajeaza, eliberand licente de functionare pentru afaceri precum "vindecatori traditionali".