Dupa infiintarea, in 2013, a ASF, prin comasarea CSA, CNVM și CSSPP, în instituție s-au regăsit trei stiluri diferite. Actualul Cod Vestimentar "nu reprezintă o însumare a acestor stiluri și nici un compromis pentru fiecare. Înseamnă pur și simplu o abordare nouă, proaspătă, flexibilă, orientată spre viitor", se spune în Codul Vestimentar al ASF.

Potrivit documentului, tinuta standard în ASF va fi Smart Casual, cu două variante, în funcție de circumstanțe: Business (pentru cei care intra zilnic in contact cu diverse categorii de colaboratori externi și pentru toate întâlnirile cu parteneri din afara tarii, cu presa sau alte evenimente externe/de reprezentare) sau Friday Casual (doar pentru zilele de vineri, atunci când angajații nu au întâlniri cu persoane din afara instituției).

Smart Casual presupune, pentru femei, "piese cu croială clasică sau ușor avangardistă, dar nu în combinații excentrice, taior, jachetă sau blazer, fustă midi sau 3/4, rochie cămașă sau bluză, pantaloni în culori neutre, jeans clasici, cardigan, pantofi cu toc sau balerini, încălțăminte elegantă cu toc sau talpă plată (pantofi, balerini, cizme, botine/ghete, sandale nu foarte decupate sau extravagante), accesorii. Pentru barbati - pantaloni din stofă sau pantaloni chino (din doc), jeans clasici, cămașă cu mânecă lungă, tricou polo, cravată (opțional), jachetă/blazer, pulover, pantofi cu sau fără șiret.

Stilul alternativ Business presupune la femei 'costum deux-pieces, cu fustă sau pantalon, în culori neutre, fustă midi sau 3/4, pantalon cu croială clasică (de evitat cei cu talie joasă), cămașă/bluză într-o culoare neutra sau cu imprimeu discret, rochie croială clasică, în combinație cu un taior, pantofi model clasic, cu toc, închiși în față și în spate (vara se poartă cu dres, iarna — cizme model clasic, cu toc), accesorii — eșarfă, curea, bijuterii — subtile, folosite cu măsură, în culori discrete', iar la bărbați — 'costum cu croială clasică, în culori clasice/neutre (negru, bleumarin, maro, gri) uni sau cu dungi sau carouri fine, cămașa obligatoriu cu mânecă lungă, albă, în culori pastel sau în dungi, cravata poate fi cu dungi sau alte imprimeuri (de evitat culorile prea puternice sau imprimeurile excentrice), pantofi de calitate, din piele, negru sau maro, curea asortată cu pantofii'.

Vinerea, angajatele ASF vor putea purta 'jeans, tricou uni, la baza gâtului, culori mai îndrăznețe, imprimeuri, pantofi mai sport, accesorii mai vesele', iar bărbații angajați la ASF — 'jeans, tricou uni la baza gâtului, culori mai îndrăznețe, imprimeuri, pantofi mai sport, accesorii mai vesele'.