Ceaiul verde a devenit atât de popular ca ingredient activ în creme încât Christiane Bayerl de la Asociația Profesionala a Dermatologilor din Germania (BVDD) spune că este "aditivul la modă" al momentului.

Popularitate explicata prin nivelul ridicat de vitamine, minerale și oligoelemente al ceaiului verde, despre care  se spune că are proprietăți vindecătoare benefice pentru piele, adauga Birgit Huber de la asociația producătorilor de cosmetice din Germania (IKW).

Acest aditiv este folosit chiar și în unele șampoane pentru a calma pielea iritată a scalpului și curăța părul gras. Ceaiul verde este, de asemenea, un antioxidant care protejează pielea și o ajută să se regenereze.

Bayerl a recomandat utilizarea cremelor de ceai verde după expunerea la razele solare pentru a păstra un aspect tânăr al pielii, scrie agerpres.ro.

Clorofila din ceai împrospătează pielea, potrivit Alexandrei Kessler-Kiehn care predă la Școala Norkauer de Cosmetică din Munchen. Cofeina din ceaiul verde netezește pielea, dar nu este eliberată imediat, ci încet, pe parcursul mai multor ore, susține aceasta.

"Spre deosebire de ceaiul negru, ceaiul verde își menține toate ingredientele naturale deoarece nu fermentează", menționează Birgit Huber.