"Sunt convins ca, pregatindu-se de culcare, el se gandeste de ce s-a destramat URSS si cum ar putea el intoarce timpul inapoi", a declarat Komorowski, citat de postul de radio Eho Moskvy.

Liderul polonez considera ca in ultimii ani, presedintele rus "a reusit sa-i convinga pe concetatenii lui ca vremurile sovietice au fost dintre cele mai beneficie pentru tara".

In alta ordine de idei, Komorowski a afirmat ca in presa americana, in special la televiziunile de peste Ocean, lucreaza jurnalisti platiti din Rusia si care apara idei straine lumii occidentale.

"Este destul de ingrijorator faptul ca, deseori, tonul dezbaterile la nivel de opinie publica este dictat in multe state din Vest, inclusiv in SUE, de mijloacele de informare in masa, finantate de adversarii lumii occidentale sau de cei care le impartasesc ideile. Sunt anumite televiziuni americane unde lucreaza jurnalisti remarcabili, care muncesc insa pe banii rusilor, prezentant punctul de vedere al Moscovei in numeroase chestiuni", a afirmat Komorowski.