In opinia specialistului, conceptul de viata sanatoasa si alimentatie echilibrata este foarte simplu. Concret, trebuie consumate banane verzi, trebuie evitat piureul de cartofi, iar uleiul de masline nu trebuie folosit la gatit.

Regimul alimentar conceput de doctorul Bilton presupune prezenta obligatoriu in meniul zilnic a bananelor verzi, acele fructe care nu au avut suficient timp pentru a se coace.

De ce? Pentru ca,  explica Bilton, aceste banane necoapte contin mult amidon. "Acest carbohidrat complex constituie sursă importantă de fibre alimentare solubile, care nu sunt digerate în intestinul subțire, oferind, astfel, sațietate prelungită", scrie omul de stiinta.

In plus, amidonul mai are un avantaj: el stimuleaza sinteza glucagonului, care ajuta la o ardere mai rapida a grasimilor in organism.

In ceea ce priveste piureul de carfoti, orice cartof preparat intr-un fel sau altul, devine un pericol pentru silueta. Spre exemplu, cel supus unui tratament termic sporeste asimilarea zaharurilor in organism.