Cântăreaţa Beyonce şi soţul ei Jay-Z intenţionează să cumpere Neverland, celebra fermă din California în care a locuit Michael Jackson, evaluată la aproximativ 29 milioane de dolari, potrivit unor zvonuri din presa internaţională.

Beyonce şi soţul ei au vizitat această proprietate din Santa Barbara însoţiţi de actualul ei proprietar, Thomas Barack Jr., potrivit tabloidului britanic The Sun.

Michael Jackson, care a murit în urma unei intoxicaţii acute cu propofol în 2009, a cumpărat această fermă de 1,2 kilometri pătraţi în anul 1988, pe vremea când se afla în culmea gloriei. Celebrul cântăreţ american a operat o serie de modificări, incluzând pe acea proprietate un trenuleţ pe şine, o grădină zoologică şi un parc de distracţii. Instalaţiile au nevoie de reparaţii, după ce starul a început să aibă probleme financiare.

Deşi ferma Neverland a fost vândută în 2008 grupului de investiţii Sycamore Valley Ranch Company, cei trei copii ai megastarului - Prince, în vârstă de 15 ani, Paris, în vârstă de 14 ani, şi Blanket, în vârstă de 10 ani -, dar şi mama starului, Katherine Jackson, deţin în continuare o parte din proprietate.

Beyonce, în vârstă de 31 de ani, şi Jay-Z, în vârstă de 43 de ani, locuiesc în cea mai mare parte a anului în reşedinţa rapperului din New York, alături de fiica lor Blue Ivy, în vârstă de 13 luni, dar petrec şi câteva săptămâni în oraşul natal al cântăreţei, Houston, din statul american Texas.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Găsit vinovat de ucidere involuntară, medicul Conrad Murray a primit pedeapsa maximă în noiembrie 2011, fiind condamnat la patru ani de închisoare. Potrivit presei americane, Conrad Murray ar putea fi însă eliberat după ispăşirea a doi ani din această pedeapsă, din cauza supraaglomerării sistemului penitenciarelor din statul California.