'În funcţie de vechime, salariul unui lucrător comercial poate ajunge chiar şi până la suma de 3.800 lei brut, aceasta cuprinzând sporuri şi tichete de masă. Această suplimentare reconfirmă angajamentul Kaufland România de a-şi susţine echipa cu o remuneraţie corectă şi beneficii superioare pe piaţa muncii. Creşterile salariale au loc periodic în companie, ultima fiind implementată în luna mai 2016. Noua majorare va avea loc efectiv de la 1 martie 2017', se menţionează în comunicatul preluat de agerpres.

De asemenea, Kaufland România anunţă şi creşterea perioadei minime de concediu de odihnă anual, de la 21 la 22 lucrătoare. Compania oferă zile suplimentare de concediu de odihnă în funcţie de vechime, putându-se ajunge până la 25 de zile pe an, cu 4 zile mai mult decât prevede legislaţia României. Totodată, compania recompensează implicarea angajaţilor săi în cauze sociale şi acordă câte 2 zile libere plătite pe an pentru acţiuni de voluntariat.

'Credem că un mediu de lucru fresh te inspiră şi te motivează, aşa că ne-am dorit foarte mult să transformăm Kaufland în locul de muncă propice dezvoltării profesionale. Promovăm un stil de comunicare deschis, prin care să reducem barierele ierarhice, vorbim la per tu şi încercăm să promovăm cultura ideilor proactive şi chiar şi a greşelilor. Avem o responsabilitate imensă faţă de echipa noastră, care vine odată cu statutul de cel mai mare angajator din România', a declarat Marco Hossl, CEO Kaufland România.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 de magazine în 7 ţări. Kaufland este prezent în România de 11 ani, cu un număr de 110 magazine deschise. Cu peste 15.000 de salariaţi, Kaufland România se află în topul celor mai doriţi angajatori din România.