Putin nu se lasa usor convins de necesitatea gasirii unei solutii pentru criza din Ucraina, desi cu numai trei zile in urma, dupa convorbirile avute la Moscova cu Merkel si Hollande, declara sus si tare ca tara lui nu vrea razboi.

In estul Ucrainei, situatia a scapat, se pare, de sub control. Inclusiv de sub controlul fortelor rebele, sustinute de Moscova. Nu se stie cine pe cine ataca, toti se acuza reciproc. Un haos care costa insa viata a sute de civili nevinovati.

Totusi, potrivit relatarilor agetiei Ria Novosti, care citeaza surse diplomatice neidentificate, in pofida tuturor disensiunilor, participantii la negocierile de la Minsk au reusit, totusi, sa rezolve o mare parte din divergente. "Documentul final a fost convenit in proportie de 80%. Un text care cuprinde 10 puncte", sustin sursele agentiei ruse de presa.

"Dupa semnarea lui de cei patru lideri, care formeaza asa numitul Grup din Normandia, el va fi retrimis grupului de contact. Este un urias pas inainte", a subliniat interlocutorul Ria Novosti.

Intre timp insa, presa de la Moscova a anuntat ca reprezentantii regiunilor separatiste ucrainene Donetsk si Lugansk refuza sa semneze textul elaborat de cei patru lideri. Alt hop, alta problema! Sa fie o simpla chestiune de orgoliu? Sau responsabilii rebelilor prorusi vor, de fapt, sa demonstreze ca, in luarea de decizii, ei nu se supun ordinelor de la Moscova, care le sustine cauza? Greu de spus.