La Rio de Janeiro  s-a aprins bradul de Crăciun plutitor, în cadrul unui spectaculos foc de artificii care a durat şase minute. Bradul de metal, înalt de 85 m (cât o clădire cu 28 de etaje), este cel mai înalt brad plutitor din lume şi în acest an a fost decorat pe tema celor patru anotimpuri, relatează 7sur7.be, citat de Agerpres.
Peste 100.000 de persoane s-au adunat să asiste la focul de artificii organizat cu ocazia inaugurării bradului de Crăciun. Anotimpurile se succed, iar culorile şi luminile se schimbă odată cu ele. Structura este decorată cu fulgi de zăpadă (iarna), flori (primăvara), panglici aurite (vara) şi frunze (toamna). Bradul este luminat cu 3,3 milioane de becuri, imensa ghirlandă luminoasă având 105 km! Bradul a fost construit de cea mai mare firmă de asigurări braziliană, Grupo Bradesco Seguros, şi cântăreşte 542 tone.

Va putea fi văzut până pe 6 ianuarie. Până atunci sunt aşteptaţi la Rio peste un milion de vizitatori care să vină să vadă bradul.

Inaugurarea bradului de Crăciun este unul din cele trei evenimente majore din Rio de Janeiro, după carnaval şi Anul Nou pe plaja Copacabana. Structura, care a fost montată prima oară în 1996, este cel mai înalt brad de Crăciun plutitor din lume, trecut ca atare în Cartea Recordurilor.