KAI integrează motorul pe benzină SKYACTIV-X de ultimă generaţie, SKYACTIV-Vehicle Architecture şi o declinare mai matură a limbajului de design KODO.

Modelul înglobează conceptele de tehnologie, inginerie şi stil care vor defini generaţia viitoare de autovehicule Mazda. Perfecţionările din toate ariile de dinamică au generat o ambianţă mai silenţioasă, mai confortabilă şi au îmbunătăţit performanţele. Conceptul KAI prezintă proporţii atletice, solide, într-o formă adusă la viaţă printr-un flux delicat de reflexii asupra lateralelor maşinii.

Cele mai importante caracteristici ale VISION COUPE includ un exterior KODO - Soul of Motion, care transpune în realitate estetica minimalistă japoneză, ilustrând o formă simplă 'one-motion', care transmite senzaţia de viteză.

La interior regăsim conceptul ma (spaţiu) din arhitectura tradiţională japoneză, o combinaţie între adâncime tridimensională şi o axă longitudinală puternică pentru a produce o atmosferă relaxantă care, în acelaşi timp, păstrează senzaţia de viteză. În ceea ce priveşte numele conceptului, acesta aduce un omagiu tradiţiei Mazda de design elegant reprezentată de modele coupe precum Mazda R360, primul autoturism Mazda, şi Mazda Leuce Rotary, cunoscut şi sub denumirea Mazda R130, scrie agerpres.

În plus, Mazda pune reflectoarele pe noua Mazda CX-8, SUV-ul cu trei rânduri de scaune ce urmează să fie pus în vânzare în Japonia în cursul acestui an, precum şi pe Mazda MX-5 2018 şi Mazda MX-5 RF 2018. Ultimul va oferi o serie de îmbunătăţiri precum o experienţă de condus de o calitate superioară, un habitaclu mai silenţios şi o gamă largă de culori ale caroseriei.