Concluzia expertilor militari a fost confirmata de analistii de la Britain's Control and Reporting Centre. Nu a fost un caz singular. Dar, spre deosebire de alte situatii similara, acum s-a stabilit ca echipajul, intrand in spatiul aerian al Marii Britanii, echipajul rus a declansat, practic, numaratoarea inversa.

"Pot spune un singur lucru: acum stim ca semnalele respective indica prima faza de aducere in stare de lucru a proiectilului nuclear", a declarat un responsabil al Royal Air Force (RAF). "Mai exista cateva proceduri care trebuie indeplinite si care, din fericire, nu au fost executate", a adaugat interlocutorul publicatiei britanice.

Justin Bronk, de la Royal United Services Institute, a afirmat ca descoperirea confirma schimbarile survenite in strategia rusa si care trezesc ingrijorare.

"Presedintele Vladimir Putin nu permite aviatiei sale sa zboare cu rachete de croaziera la bord, de teama ca armele lui sa nu ajunga in mainile altora, daca pilotii dezerteaza. Dar bomba cu dubla destinatie este altceva. Principala ei functie consta in amenintare directa", a explicat Bronk. 

In opinia expertului, procedand ca atare, Rusia lui Putin a imprumutat o operatiune clasica din epoca razboiului rece. "Si nu este vorba de o joaca", a subliniat el.