USADA îi dăduse iniţial lui Armstrong termen până la 6 februarie pentru a da explicaţii autorităţilor antidoping, sub jurământ, în schimbul unei posibile reduceri la opt ani a suspendării pe viaţă din competiţiile sportive.
  
"Am discutat cu domnul Armstrong şi cu reprezentanţii săi şi înţelegem că el vrea să participe la eforturile ce vizează «curăţarea» ciclismului. I-am acceptat solicitarea de a i se acorda încă două săptămâni pentru a rezolva anumite detalii", se arată în comunicatul semnat de preşedintele USADA, Travis Tygart.
  
Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat, în luna octombrie, că i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după un raport al Agenţiei Antidoping Americane (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. Recent, Armstrong a recunoscut pentru prima oară în public, într-un interviu acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, că a luat produse dopante în timpul carierei sale cicliste, după mai mult de zece ani în care a negat acest lucru.
  
La 25 ianuarie, Travis Tygart a afirmat că Lance Armstrong a minţit în interviul acordat realizatoarei Oprah Winfrey şi i-a dat termen fostului rutier până la 6 februarie să spună tot adevărul sub jurământ.