Landul, unde se află şi sediul central al grupului auto, are drept de veto în Consiliul de Supervizare al VW şi deţine o cincime din drepturile de vot ale Volkswagen. 'În prezent, nu vedem o bază legală pentru a solicita pagube şi ca urmare nu intenţionăm să dăm în judecată VW', a declarat Stephan Weil.

Anterior, Ministerul de Finanţe al landului Hessa a anunţat că evaluează perspectiva unei acţiuni în instanţă împotriva VW, după ce acţiunile preferenţiale ale producătorului auto au scăzut cu peste 40% din septembrie 2015, în urma dezvăluirilor privind utilizarea unui soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel în SUA.

Landul Hessa, care avea în 2015 aproximativ 58.000 de acţiuni preferenţiale VW ca parte a fondului de pensii pentru angajaţii din sectorul public, a înregistrat pierderi de 3,9 miliarde de euro (4,4 miliarde de dolari) din cauza declinului acţiunilor grupului auto. Totodată, landul Bavaria a avertizat că va da în judecată Volkswagen AG pentru pagubele provocate de scandalul emisiilor.

Concret, Fondul de pensii al funcţionarilor de stat din Bavaria a înregistrat pierderi de 700.000 de euro pe fondul deprecerii semnificative a titlurilor Volkswagen. Cei mai mari acţionari ai Volkswagen sunt: holdingul Porsche SE, landul Saxonia Inferioară şi un fond de investiţii din Qatar, noteaza agerpres.