Potrivit reprezentanţilor Lenovo România, Yoga Book este un dispozitiv cu aspect şi caracteristici unice pe piaţă, dezvoltată pentru a răspunde celei mai frecvente provocări pentru utilizatorii de tablete - accesul la productivitate ridicată şi divertisment cu un singur device.

Noul model elimină dificultatea întâmpinată de utilizatorii de tablete în ceea ce priveşte experienţa tastării sau desenării cu un stylus pe ecranul tactil şi reuneşte beneficiile esenţiale ale unei tablete - portabilitatea, durata de viaţă ridicată a acumulatorului, un ecosistem de aplicaţii bogat - cu o suită de elemente hardware şi software dedicate creşterii productivităţii şi utilizării creative, precum tastatura instant Halo, stylus-ul cu dublă utilizare - pe hârtie şi pe ecran, interfaţa Book UI pentru productivitate ridicată.

Cu două elemente care se deschid ca un notebook ultrasubţire, Yoga Book este o tabletă radical diferită de tabletele convenţionale. Noul dispozitiv 2-în-1 are o grosime de numai 9,6 mm închis, cu margini de până la 4,05 mm. Cântărind 690 g, Yoga Book este şi cel mai uşor 2-în-1 din lume, conceput să rivalizeze cu portabilitatea unui smartphone. Utilizatorii care folosesc Yoga Book în timpul zilei au posibilitatea de a lucra oriunde, mulţumită unui design subţire şi uşor, duratei de viaţă a acumulatorului de 15 ore şi balamalei tip 'curea de ceas', care permite rotirea la 360 de grade. Yoga Book oferă şi o alternativă de top pentru divertisment, cu un ecran IPS FHD de 10 inchi, sunet de înaltă calitate asigurat de Dolby Atmos şi o memorie de 64 GB.

Lipsa tastelor fizice permite compatibilitatea suprafeţei tastaturii Halo cu accesoriul standard Real-Pen, un stylus cu dublă utilizare. Utilizatorii au la dispoziţie un accesoriu similar cu un stilou real atunci când preferă să scrie pe o foaie de hârtie care acoperă tastatura sau cu un stylus care funcţionează direct pe suprafaţa tastaturii. Tot ceea ce creează este digitalizat instantaneu şi salvat în aplicaţia de notiţe Lenovo.

Lenovo Yoga Book poate fi achiziţionată de la partenerii autorizaţi online din România pentru un preţ de aproximativ 3.200 lei pentru versiunea cu Windows şi 2.900 lei pentru cea cu Android, urmând să ajungă în scurt timp şi la partenerii din retail şi telecomunicaţii, precizeaza agerpres.