Lenovo A7000 are un ecran generos de 5,5 inci, cu rezoluţie HD şi cu unghiuri de vizionare foarte mari. Tehnologia Dolby Atmos, disponibilă în premieră pe un smartphone, îşi pune amprenta asupra experienţei de utilizare: sunetul oamenilor, al locurilor şi muzica sunt mai intense, cu o claritate şi o profunzime uimitoare. Vocile şi zgomotele sunt redate cu o plajă mai mare de frecvenţe, de la cele joase la cele ridicate, în timp ce volumul de redare este mai consistent pentru orice tip de conţinut.

În completarea tehnologiilor audio şi a celor vizuale, smartphone-ul dispune şi de caracteristicile cele mai căutate de utilizatori. Acesta rulează sistemul de operare Android 5.0 pe un procesor MediaTek True8Core™, are modul 4G LTE şi poate gestiona în acelaşi timp două SIM-uri, inclusiv planul tarifar pentru traficul de date. Totodată, smartphone-ul este prevăzut cu două camere foto. A7000 este foarte portabil, având o grosime de  7,9 mm şi o greutate de 140 de grame. Smartphone-ul este disponibil în două culori: Onyx Black sau Pearl White.

Ambele dispozitive, VIBE Shot şi A7000, includ aplicaţiile caracteristice Lenovo DOit: SHAREit, pentru o partajare facilă a fişierelor, a fotografiilor şi a altor tipuri de conţinut; SYNCit, pentru un back-up sigur al contactelor, al mesajelor sau al istoricului apelurilor; SNAPit Camera, disponibilă  doar pe VIBE Shot pentru a oferi mai multe moduri de fotografiere şi funcţii profesionale.

“Tehnologia Dolby Atmos a fost dezvoltată şi perfecţionată pentru sălile de cinema şi este extrem de apreciată pe dispozitivele home theatre”, spune John Couling, vicepreşedinte senior, E-Media Business Group, Dolby Laboratories. “Suntem încântaţi să aducem experienţa de divertisment Dolby Atmos pentru utilizatorii de smartphone-uri , prin Lenovo A7000.”


Lenovo A7000 va fi disponibil începând cu luna martie, în ţările în care Lenovo comercializează smartphone-uri, la un preţ de pornire de 169 de dolari.