In cazul in care aceasta tranzactie se va realiza, ea va permite producatorului chinez sa-si extinda brandul inclusiv asupra smartphone-urilor, comenteaza CNet. Telefoanele inteligente produse de Lenovo se bucura de popularitate numai in China, preluarea BlackBerry avand darul de a conferi acestui segment de activitate amploare globala.

BlackBerry a refuzat orice comentarii, multumindu-se sa precizeaza ca intreprinderea este in cautarea unui cumparator. Nici Lenovo nu a dorit sa ofere detalii. Oricum, articolul din Wall Street Journal a antrenat un salt al actiunilor BlackBerry, care au crescut cu 4%, inainte de a revenit la normal.

In opinia agentiei Reuters, planurile chinezilor de la Lenovo s-ar putea insa narui, pentru ca organele de reglementare nu par foarte incantate de aceasta afacere. Surse apropiate dosarului afirma ca, dupa toate probabilitatile, Lenovo nu va putea achiziona numai o parte a companiei canadiene.

Anterior, presa de specialitate a scris ca BlackBerry discuta vanzarea sa totala sau partiala cu mari firme de resort, precum Cisco Systems Inc., Google Inc., dar si cu grupul german SAP. Toti potentialii cumparatori au refuzat sa discute cu presa. Cert este ca, pana acum nu exista nici o oferta concreta lansta de companii tehnologice.