"A intrat în vigoare Ordinul 733 al ministrului Transporturilor, prin care reglementăm funcţionarea şcolilor de şoferi din România. De la începutul mandatului v-am spus că este una din temele pe care îmi doresc foarte mult să o reglementez aşa cum este la nivel european, pentru că ne dorim foarte mult creşterea calităţii actului de învăţământ pentru şcolile de şoferi şi cred că acest ordin are o importanţă foarte mare pentru pregătirea teoretică, dar şi practică a cursanţilor care doresc să capete cunoştinţele necesare obţinerii permisului de conducere şi pentru a putea desfăşura activitatea de conducător auto'', a declarat, miercuri, Fenechiu.

O altă modificare adusă legislaţiei va fi acea că şcolile de şoferi vor trebui să-şi asume pregătirea integrală a unui cursant, atât cea teoretică, cât şi cea practică, dar şi verificarea aptitudinilor cursanţilor la absolvirea acestor şcoli. 
 
"Până acum, existau situaţii în care cursanţii primeau lecţii de conducere auto - practică de la instructori autorizaţi, dar nu exista responsabilitatea nimănui în condiţiile în care cursantul era bine pregătit sau nu la finalizarea acestor şcolii. Interesul nostru este să asigurăm un serviciu cât mai bun celor care doresc să se pregătească pentru a obţine permisul de conducere auto'', a subliniat Fenechiu, citat de pagina electronică a Agerpres.