"Exista numeroase indicii care arata ca in spatele asasinarii se afla Adam Osmaev, care conduce acum nu stiu ce batalion ucrainan care poarta numele lui Djohar Dudaev. Tatal lui, Aslanbek Osmaev, a ordonat uciderea mea inca din 2004", a adaugat liderul cecen.

Potrivit spuselor sale, Adam Osmaev "lucreaza pentru serviciile speciale occidentale" si stie cum sa "eliberezi calea de o persoana incomoda". "Cei care au pus la cale asasinatului s-au folosit de Nemtov si tot ei l-a lichidat, iar acum incearca sa arunce responsabilitatea pe umerii altora. Mi s-au pus in carca afirmatii, potrivit carora, la un moment dat, as fi sus ca Nemtov trebuie omorat. Nu este adevarat! Ce nevoie aveam noi de moartea lui Nemtov? Ne-a deranjat? Nemtov n-a mai trecut pe la noi de ani buni. Ultima data l-am vazut acum vreo 14 ani, la Gudermes", a precizat Kadyrov.

Interfax mentioneaza, in context, ca in noiembrie 2014, un tribunal din Odessa l-a declarat pe Adam Osmaev, acuzat anterior de pregatirea unui atentat impotriva presedintelui Vladimir Putin, vinovat de incalcarea a trei articole din Codul Penal al Ucrainei. Instanta a considerat insa ca acei 2 ani si 9 luni petrecute de Osmaev dupa gratii constituie o pedeapsa suficienta si l-a pus in libertate.

In plus, noteaza Interfax, din motivarea instantei au fost elimintate, din initiativa procuraturii Ucrainei, acuzatiile de terorism formulate impotriva lui Osmaev.