In cele 75 de pagini ale documentului intitulat "Ce trebuie sa stiti despre rezistenta" se spune, printre altele, ca o atentie speciala trebuie acordata actiunilor Rusiei", care "fara sa clipeasca macar foloseste forta militara impotriva vecinilor sai".

Brosura cuprinde numeroase pagini ilustrate, unde, in detaliu, este decrisa tehnica militara de lupta, vezi blindatele si munitia. Carticica ofera, de asemenea, instructiuni privind acordarea primului ajutor medical si despre cum sa supravietuiesti in salbaticie.

In plus, cetatenii Lituaniei sunt invatati cum sa-i spioneze pe "ocupanti" si cum sa-i denunte. "Dorinta de a face parte dintr-o miscare de rezistenta este esentiala in astfel de cazuri, pentru ca agresul sa intampine dificultati in crearea unor conditii optimii pentru o operatiune militara de amploare", subliniaza textul.

Contactati de CNN, responsabili ministerului lituanian al apararii au apreciat ca brosura publicata are darul de a reduce riscul unei potentiale agresiuni din partea Rusiei". "Noi demonstram ca oricine traverseaza granita noastra se va confrunta cu o rezistenta puternica din partea societatii noastre, a fortelor noastre militare", au explicat respectivele surse.