Sameday Courier estimează că solicitările de livrări înregistrate în perioada 1-8 martie vor aduce o dublare a cifrei de afaceri faţă de o perioadă cu activitate obişnuită din an.

”După primele zile ale lunii martie, deja simţim o creştere a numărului de livrări prin serviciile de curierat. Dacă vorbim despre o companie ca Sameday Courier, specializată pe livrările în aceeaşi zi, dar care oferă şi servicii tradiţionale de curierat integrate în proiecte de tip tailor-made, importanţa vitezei de reacţie din punct de vedere operaţional este absolut necesară. Aşadar, ne-am luat toate măsurile pentru a putea să reacţionăm prompt şi să asigurăm în continuare cele mai rapide servicii de curierat”, a declarat Lucian Baltaru, General Performance Manager, Sameday Courier.

Dublarea volumului de livrări este datorată atât solicitărilor persoanelor juridice, cât şi solicitărilor persoanelor fizice, care realizează trimiteri prin curier către persoanele din familie sau către cei dragi.

În privinţa persoanelor juridice, solicitările de livrări provin de la companii din cele mai diverse domenii: financiar, e-commerce, advertising, medical şi pharma. Cele mai multe livrări de la persoanele juridice vizează aranjamentele florale şi produsele electronice sau IT&C. Există şi livrări neobişnuite care necesită condiţii speciale de transport precum plante de acvariu expediate în recipiente cu apă sau bonsai.

În ceea ce priveşte cadourile trimise direct de către persoanele fizice, cele mai numeroase livrări înregistrate la începutul lunii martie sunt livrările de trandafiri sau de cutii de bomboane. Există şi cereri speciale în perioada 1-8 martie, precum aceea de a face mai multe livrări de trandafiri către persoana dragă la intervale de timp pre-stabilite, în aceeaşi zi.

Livrările prin curier se realizează atât pe cale rutieră, cât şi pe cale aeriană. Se estimează că oraşele din care vor proveni cele mai numeroase solicitări de livrare în luna martie a acestui an sunt: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.