În cadrul actualei ediţii a Targului, zonele cel mai bine reprezentate sunt nordul Capitalei, Militari, Fundeni, Titan, Vitan. In mod surprinzator, cel mai puţin vizibilă este zona de sud, care până în acest an avea cea mai bogată ofertă, de ordinul zecilor de mii de locuinţe.

Dezvoltatorii au venit la târg cu oferte pentru toate buzunarele, de la garsoniere la apartamente cu patru camere. Cu toate acestea, cele mai cerute rămân apartamentele cu două şi trei camere.

Pentru cei care vor să închirieze un apartament, un dezvoltator aduce în România un concept american. Proiectul din zona Mihai Bravu are 10 etaje, având disponibile 160 de locuinţe - studiouri, două şi trei camere, toate utilate şi mobilate (la cerere, nemobilate).

Chiria pentru un studio nemobilat este de 250 de euro pe lună, în timp ce, pentru cel mobilat, preţul este de 275 de euro. Pentru două camere, chiria este 350 de euro, respectiv 400 euro (mobilat). Pentru apartamentele cu trei camere, preţurile variază între 400 şi 450 de euro/lună. Abonamentul la cablu şi internet este inclus în preţul chiriei. Printre alte avantaje se numără serviciul de concierge, pază 24/7, spălătorie, sală de fitness, supermarket, bistro. Toate bucătăriile sunt mobilate şi utilate, indiferent dacă viitorul chiriaş optează pentru o locuinţă mobilată sau una nemobilată.

La târg, pot fi cumpărate apartamente cu două camere la preţul de 23.400 euro. Cei care doresc o casă în zona Prelungirea Ghencea o pot rezerva la târg cu preţuri care pleacă de la 62.000 euro, scrie agerpres.