Suedia are disponibile două posturi, ambele la Spitalul Judetean Kalmar, care deserveşte aproximativ 140.000 de locuitori şi are relaţii bune cu alte unităţi din regiune. 
 
Unul dintre posturi este pentru specialist în endocrinologie/diabet zaharat, iar celălalt, pentru specialist în reumatologie. Candidaţii trebuie să vorbească limba engleză.
 
Contractele sunt pentru perioadă nedeterminată, însă angajatorul nu specifică salariul oferit.
 
De asemenea, Danemarca are disponibile 21 de posturi de medici specialişti care trebuie să cunoască limba engleză sau germană.
 
"Se doreşte angajarea a 21 doctori specialişti (cinci medici radiologi şi câte două posturi pe specialităţile: radiologie mamară, patologie, neurologie, nefrologie, endocrinologie, gastroenterologie, pulmonologie, medicină internă). Locurile de muncă sunt în spitalele din cele cinci regiuni ale ţării", se arată în anunţul de pe reţeaua Eures, citat de pagina electronică a Mediafax. 
 
Pentru cei cu studii medii, în Vestul Cehiei sunt disponibile 15 posturi de şlefuitori şi pilitori pentru lustruirea produselor din fontă, finisarea suprafeţei din fontă, pentru maşini auto.
 
Candidaţii trebuie să ştie că se lucrează în două schimburi, inclusiv sâmbăta. Angajatorul precizează că locurile de muncă sunt oferite pe termen lung şi se oferă cazare aproape de sediul firmei. Cei interesaţi trebuie să aibă studii medii, calificare lăcătuş mecanic, strungar (fontă), stare bună de sănătate şi bune abilităţi manuale. Cunoaşterea limbii germane constituie un avantaj, iar salariul oferit variază între 450 şi 1.000 de euro net/lună, în funcţie de performanţă.