Pentru cei care doresc să profeseze în străinătate, iata o listă de siteuri unde pot căuta locuri de muncă.

1.      www.careersinternational.com

Un site prietenos, unde se regăsesc locuri de muncă şi seminarii online. Pe CareersInternational este organizat programul de evenimente online OneDayWith company x unde poţi interacţiona cu reprezentanţi ai multinaţionalelor de top.

O altă iniţiativă este Recruitment summit, unde participarea se face numai pe bază de invitaţie şi îţi oferă oportunitatea de a participa la interviu (de exemplu : Top Women, Top Engineers Europe). Poţi aplica la joburi via summit-urile organizate sau prin aplicare directă.

2.      www.eurojobs.com

Pe EuroJobs se găsesc joburi nu numai din Europa, ci din întreaga lume : Statele Unite ale Americii, Tanzania, Emiratele Arabe Unite, Africa de Sud etc. Exista şi un blog cu informaţii despre permisul de muncă în diverse ţări şi obţinerea vizei

3.      www.eurobrussels.com

Cum îi spune şi numele, pe EuroBrussels se găsesc joburi numai din Europa, pe diverse domenii. Poţi să răsfoieşti ghidul de carieră, ce conţine informaţii despre cum poţi găsi un job în Uniunea Europeană, cum să scri CV-ul şi cum să te prezinţi la interviu, informaţii despre mastere, programe de MBA, cursuri online şi şcoli de limbă străină.

4.      www.goinglobal.com

Acest site este o sursă de locuri de muncă din întreaga lume. Aici se găsesc sfaturi culturale, profiluri de ţară, fiecare domeniu de activitate este analizat, sunt informaţii despre permisul de muncă şi finanţe, precum salariile din acea ţară şi costul de viaţă.

5.      www.overseasjobs.com

Un site dedicat celor care vor să emigreze în Statele Unite ale Americii. Pe lângă joburi, există recomandări de cărţi pentru carieră, de siteuri utile care conţin informaţii despre interviu sau CV-ul internaţional, informaţii despre universităţile de top din lume, cum găseşti cazare sau cum poţi învăţa o limbă străină.

Mult succes în găsirea unui stagiu de practică sau loc de muncă potrivit aşteptărilor tale ! 

Citeste mai departe despre Topul portalurilor de joburi din Romania

Citeste si Topul siteurilor pentru învăţarea unei limbi străine