Stilistul Nicolas Ghesquiere (42 de ani) a fost numit în fruntea 'colecțiilor feminine', a precizat Louis Vuitton într-un comunicat. El se va ocupa de 'tot ce înseamnă prezentări de modă, pre-colecțiile pentru femei, cu pret-a-porter, încălțăminte și chiar accesorii', a declarat pentru AFP casa Vuitton, cunoscută în întreaga lume pentru gențile și materialele sale cu celebrele inițiale LV.

Direcția artistică a mărcii, asigurată la început doar de Marc Jacobs, este acum împărțită în trei. Kim Jones este din 2011 director pentru colecțiile bărbătești, în timp ce Darren Spaziani este de la 1 octombrie director al liniei permanente de marochinărie.

Marc Jacobs (50 de ani) a părăsit la începutul lui octombrie casa Vuitton, după 16 ani în care s-a străduit să reinventeze producătorul de genți francez, reușind în cele din urmă să-l transforme în cea mai rentabilă marcă a LVMH. Numai marca Vuitton are în prezent o cifră de afaceri de 7,5 miliarde de euro, mai mult decât dublul mărcii de lux italiene Gucci (3,6 miliarde de euro în 2012), proprietatea concurentului Kering (ex-PPR), scrie Agerpres in pagina electronica.