Astfel, pe parcursul tranzactiilor la Bursa din Seul, titlurile Samsung au afisat pierderi de pana la 3,2%. Vicepreşedinte al Samsung Electronics şi fiul al preşedintelui grupului, Lee Jae-Yong, in varsta de 48 de ani, este acuzat că a oferit 43 miliarde de woni (35 milioane de euro) unei companii şi mai multor fundaţii înfiinţate de Choi Soon-sil, o veche prietenă a preşedintei Park Geun-hye, în schimbul sprijinul fondului public de pensii pentru un controversat proiect de fuziune a două din filialele Samsung în 2015.

Lee Jae-Yong a fost încarcerat într-un centru rezervat detenţiei provizorii după ce a apărut joi în faţa unei instanţe din Seul unde judecătorii au examinat cererea de arestare pe numele său.

Dupa criza cardiaca suferita de tatal sau, in 2014, Lee Jae-Yong este, de fapt, adevăratul conducător al Samsung. Iar arestarea lui reprezintă o lovitură gravă dată Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, chipuri de memorie şi televizoare cu ecran plat, deoarece poate pune in pericol luarea unor decizii strategice cu privire la investiţii şi achiziţii.

"S-a dovedit că aceasta arestare este necesara în lumina unor noi acuzaţii şi a unor noi dovezi", a declarat  un purtător de cuvânt al tribunalului. "Vom face tot ce va fi posibil pentru ca adevarul sa iasa la iveala pe parcursul investigatiilor angajate si a anchetelor judiciare", a precizat el.