Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 7,1%, la clădirile rezidenţiale cu 2,8% şi la clădirile nerezidenţiale cu 2,3%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, lucrările de construcţii s-au diminuat cu 1,2% pe fondul reducerilor la lucrările de reparaţii capitale cu 19,1% şi la lucrările de construcţii noi cu 0,9%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 1,5%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 7,9%, respectiv cu 2,7%. Creşteri s-au înregistrat la clădirile nerezidenţiale cu 0,9%. Faţă de luna iulie a acestui an, în august lucrările de construcţii au crescut cu 1% ca serie brută, creştere evidenţiată pe elemente de structură, la lucrările de reparaţii capitale cu 34,4% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 0,7%. Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 3%.

Pe obiecte de construcţii, construcţiile inginereşti au crescut cu 7,9% iar clădirile rezidenţiale şi cele nerezidenţiale au scăzut cu 10,5%, respectiv cu 6,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, lucrările în construcţii au scăzut cu 2,8%, pe fondul declinului lucrărilor de construcţii noi cu 9,7%. Creşteri au fost la lucrările de reparaţii capitale cu 9,4% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 0,5%. Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale cu 10,7%, la clădirile nerezidenţiale cu 8,8% şi la construcţiile inginereşti cu 2,2%.

În primele opt luni ale acestui an, volumul lucrărilor de construcţii a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2%, respectiv cu 3,5%, scrie agerpres..