Conform articolului din Corriere, Guvernul italian consideră oferta prea brutală în ceea ce priveşte concedierile. Un purtător de cuvânt al Lufthansa a refuzat să comenteze informaţiile, aparute cu cateva ore inainte ca părţile interesate să facă oferte angajante pentru Alitalia.
Săptămâna trecută, şeful Lufthansa, Carsten Spohr, a afirmat că operatorul aerian german ar putea fi interesat de preluarea Alitalia numai dacă va fi posibil să o ia de la început cu firma italiană.

Săptămâna trecută, Lufthansa şi-a consolidat poziţia de lider pe piaţa aviaţiei achiziţionând părţi importante din rivala Air Berlin, pentru 210 milioane de euro si intenţionează să folosească noile active pentru a-şi extinde subsidiara low-cost Eurowings. Concret, este vorba de 81 de avioane de la Air Berlin, aproximativ jumătate din flota companiei, divizia Niki a acesteia şi compania sa regională LG Walter.

Şeful Lufthansa, Carsten Spohr, şi-a exprimat speranţa că UE va aproba tranzacţia până la sfârşitul lui 2017. Acesta a adăugat că operatorul aerian va investi în total aproximativ 1,5 miliarde de euro în urma acordului cu Air Berlin. Suma include investiţii în noi avioane şi costurile preluării angajaţilor. În luna august, Air Berlin şi-a declarat insolvenţa, după ce principalul său acţionar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar.