UFO, sindicatul personalului navigant al Lufthansa, a demarat greva vinerea trecută din cauza condiţiilor de pensionare anticipată iar marţi a anunţat prelungirea grevei şi pentru perioada 11 - 13 noiembrie 2015, în intervalul orar 04,00-23,59 pentru toate zborurile de pe / către aeroporturile Frankfurt, Munchen şi Dusseldorf.

În replică, conducerea companiei Lufthansa a depus un recurs la tribunalele din Darmstadt şi Dusseldorf după ce primele patru zile de grevă au condus la anularea a peste 1.800 de zboruri şi au afectat sute de mii de pasageri. Tribunalul din Darmstadt a respins în noaptea de marţi spre miercuri recursul depus de Lufthansa şi argumentul său potrivit căruia greva personalului navigant ar fi ilegală.

Lufthansa a demarat negocierile cu diferite categorii de salariaţi în încercarea de a reduce costurile şi a putea concura cu companiile low cost precum şi cu transportatorii din Golful Persic. 'În calitate de echipă managerială suntem obligaţi să analizăm toate opţiunile legale, dar aş prefera să găsim o soluţie la masa de negociere', a declarat marţi directorul general de la Lufthansa, Carsten Spohr.

Separat, sindicatul piloţilor de la Lufthansa, Vereinigung Cockpit (VC), a depus o plângere la Curtea Constituţională din Germania pentru a contesta o decizie a unui tribunal care a obligat VC să pună capăt grevei sale în luna septembrie. Piloţii de la Lufthansa au declanşat 13 greve în ultimele 18 luni.

Grevele de la Lufthansa nu afectează şi activitatea subsidiarelor sale Eurowings, Germanwings, Swiss şi Austrian Airlines, precizeaza agerpres.