Pachetul de actiuni Lukoil controlat de patronul grupului, Vagit Alekperov, nu este de vanzare si va ramane in familie, orice s-ar intampla. „Am avut grija ca pachetul meu, chiar daca, Doamne fereste, voi parasi aceasta viata, sa ramana intact”, a declarat Alekperov intr-un interviu acordat postului de radio Eho Moskvy. „Va ramane in familie pentru a asigura companiei un viitor stabil, iar fiul meu nu va avea dreptul de a-l vinde sau faramita”, a precizat omul de afaceri.

Potrivit spuselor sale, fiul Iusuf i-a calcat pe urme: „A terminat Universitatea, iar acum lucreaza la un zacamant din nordul Siberiei. Vreau sa-si urmeze calea. Nu l-am pregatit sa-mi ia locul. Poate are alta soarta. Eu mi-am dedicat viata unui anumit tip de business, poate el alege altul. Dar trebuie sa parcurca acest drum, trebuie sa stie ce inseamna sa extragi petrol. A facut si munca de jos, ca simplu muncitor. Acum se ocupa de partea tehnologica. Mai departe, poate sa-si aleaga alta soarta”, a explicat Alekperov.

Potrivit Kommersant, top-managerii Lukoil au cumparat anul trecut actiuni ale companiei lor, iar in decembrie 2012, Alekperov si-a sporit considerabil participatia, care a ajuns la 20,8%. Vicepresedintele grupului petrolier, Leonid Fedun poseda 9,5% din actiunile Lukoil, mentioneaza cotidianul rus.