Lukoil Overseas a preluat în aprilie 2011 o participaţie de 50% într-un proiect de dezvoltare a zăcământului petrolier Hanoi Trough, din largul Mării Chinei de Sud. 'Am închis proiectul din Vietnam', a anuntat, sec, şeful Lukoil, fără alte detalii.

Vagit Alekperov a evocat, totodata, suspendarea planurilor de listare a companiei la bursa din Hong Kong, prevazute, initial, pentru mijlocul anului trecut.  O operatiune in urma careia Lukoil ar fi devenit a doua mare companie rusească prezentă pe această piaţă de capital, după producătorul de aluminiu UC O Rusal.

În prezent, Lukoil lucrează la o serie de proiecte în platourile continentale din Coasta de Fildeş, Ghana şi Sierra Leone. De asemenea, grupul rus are proiecte în Marea Caspică, România şi Vietnam. Luna trecută, Vagit Alekperov a anunţat că Lukoil intenţionează să-şi menţină programul de investiţii în acest an la 20 de miliarde de dolari, la fel ca în 2013.

Grupul petrolier Lukoil a afisat in 2012 o cifra de afaceri de 111 miliarde de dolari. Compania deţine patru rafinării mari pe teritoriul Rusiei şi trei în exterior. Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.