'Vânzarea activelor Lukoil din Estonia face parte din programul nostru de optimizare a pieţelor europene', a declarat vicepreşedintele companiei ruse, Vadim Vorobyev.

'Achiziţionarea subsidiarei Lukoil este o decizie strategică prin care Olerex va fi principalul jucător de pe piaţa combustibililor din Estonia', a afirmat directorul Board-ului Olerex, Antti Moppel.

Tranzacţia urmează să fie supusă spre aprobare autorităţilor de la Talinn.  În 2014, Lukoil şi-a vândut benzinăriile din Cehia, Slovacia şi Ungaria.

Lukoil este al doilea mare producător de petrol din Rusia, cu o producţie totală de hidrocarburi de 2,22 milioane barili de echivalent petrol pe zi în 2014. De asemenea, Lukoil este cea mai mare companie petrolieră privată din Rusia responsabilă pentru 16% din producţia de ţiţei brut şi 17% din petrolul rafinat în Rusia.

În România, Lukoil se află pe locul al treilea pe piaţa distribuţiei de carburanţi, cu un lanţ de 301 de benzinării. De asemenea, compania gestionează nouă depozite de carburanţi. În cadrul operaţiunilor din România ale Lukoil lucrează circa 3.500 de angajaţi, din care 2.500 pe platforma de la Petrotel, mentioneaza agerpres.