Lukoil Overseas (o subsidiară a Lukoil) s-a calificat pentru a lua parte la licitaţia ce vizează dreptul de a dezvolta 14 perimetre din zăcămintele petroliere din Golful Mexic. Pe lângă Lukoil, alte 25 de companii (inclusiv BP Group, Chevron Energia de Mexico, Eni International) s-au calificat în runda finală.

Volumul total al rezervelor de ţiţei estimate se ridică la 687 milioane de barili.

Din 2013, statul mexican a adoptat reforme majore în sectorul energetic. Astfel, pentru prima dată în ultimii 80 de ani, compania energetică de stat Pemex şi Comisia Federală de Electricitate (CFE) au obţinut permisiunea de a încheia acorduri cu firme private şi de a atrage investiţii în dezvoltarea, extracţia, transportul şi depozitarea ţiţeiului, gazelor naturale şi electricităţii.

Anterior, grupul rus Lukoil a semnat un acord de cooperare cu Pemex, în timp ce Gazprom şi-a exprimat interesul în proiectele din Mexic. Grupul Lukoil este cea mai mare companie petrolieră privată din Rusia şi deţine patru rafinării mari pe teritoriul Rusiei şi trei în exterior.

În România, Lukoil se află pe locul al treilea pe piaţa distribuţiei de carburanţi, cu un lanţ de 301 de benzinării. De asemenea, compania gestionează nouă depozite de carburanţi. În cadrul operaţiunilor din România ale Lukoil lucrează circa 3.500 de angajaţi, din care 2.500 pe platforma de la Petrotel, aminteste agerpres.