Ceea ce nu inseamna ca razboiul a luat sfarsit. Nu, pana la pace mai e cale lunga, crede semnatarul articolului din Independent.

"Duminica am asistat la un exemplu de razboi hibrid - folosirea sabotajului, a destabilizarii si a propagandei otravitoare", continua jurnalistul britanic, descriind, astfel, explozia de la Harkov din timpul unei demonstratii proeuropene.

Termenul de "razboi hibrid" este folosit tot mai des, in ultimul timp, de politicienii straini, de comandanti militari. Toti avertizeaza ca administratia lui Putin aplica tocmai aceasta tactica. In realitate, ea este folosita de Kremlin de la inlaturarea de la putere a fostului presedinte ucrainean, Viktor Ianukovici. Acum, totul este mai intens, dar si asa nu este suficient de bine reflectat in presa lumii", este de parere autorul materialului din Independent.

Care este scopul razboiului hibrid? "De a instaura neincredere intre diferite grupari, cum s-a intamplat, spre exemplu la Odessa, unde, candva, au trait impreuna peste 200 de nationalitati", apreciaza publicatia citata.