Luminile de sărbători vor fi aprinse, în Bucureşti, în seara zilei de 5 decembrie, de Sfântul Nicolae, a anunţat primarul general Sorin Oprescu, reprezentanţii municipalităţii precizând că ornamentele vor avea, în total, aproximativ 2,7 milioane de beculeţe.


"Luminiţelor le dăm drumul de sărbători, în seara de 5 spre 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, astfel încât măcar oraşul să-i facă să mai zâmbească pe bucureşteni, căci unii dintre ei au uitat să o mai facă. Poate că este prea puţin, poate că o să fie mai modest ca în alţi ani, în orice caz, este făcut cu respect şi cu dragoste faţă de ei", a mai spus edilul-şef al Capitalei, potrivit căruia programul de sărbători al municipalităţii va fi făcut cunoscut în apropierea evenimentelor.

Oprescu a precizat că, tot cu ocazia sărbătorilor de iarnă, municipalitatea va instala brazi şi în Piaţa Unirii, şi în Piaţa Universităţii. Primarul general a arătat că speră ca bucureştenii să-i aducă pe cei mici în centrul oraşului încă din dimineaţa zilei de 5 decembrie. 

Potrivit lui Sorin Oprescu, începând de anul acesta, pe domeniul public din toate cartierele vor fi date, "în mod organizat", autorizaţii pentru organizarea târgurilor cu specific de iarnă. "Am aprobat ca în toate cartierele, pe domeniul public, să fie organizate târguri cu specific, astfel încât oamenii să fie mulţumiţi şi să se bucure mergând spre parc, venind din parc", a spus Sorin Oprescu.

Edilul a mai precizat că şi pentru Ziua Naţională, din 1 decembrie, au fost dispuse deja măsuri, în cursul dimineţii de marţi, în cadrul unui comandament pentru "un Bucureşti foarte curat, plin de drapele naţionale". "Vreau să aranjăm Bucureştiul aşa cum trebuie de Ziua Naţională", a arătat Oprescu.