Tribunalul Bucuresti a respuns o contestatie formulata de Nuclearelectrica impotriva deciziei administratorului judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol, de respingere a sumei de 41 de milioane de lei solicitata de producatorul de energie nucleara cu titlu de penalitati de intarziere. 


Nuclearelectrica, societate detinuta ca si Hidroelectrica de Ministerul Economiei, a cerut inscrierea la masa credala cu cu suma de 28,7 milioane de lei, reprezentand datorii scadente, care au fost acceptate de Euro Insol, si cu penalitati de 41,1 milioane de lei, care au fost respinse ca nedorate de catre administratorul judiciar.

Hidroelectrica se afla in procedura de insolventa de la jumatatea acestui an. Euro Insol, condusa de Remus Borza, a acceptat in tabelul preliminar creante de 3,5 miliarde de lei, a respuns creante de 1,1 miliarde de lei si a admis sun conditia prezentarii unor documente contabile justificative creanta de 800 milioane de lei. Acest fapt a generat 74 de contestatii din partea creditorilor nemultumiti de decizia administratorului judiciar. Pana in prezent instanta a judecat 15 contestatii, din care 13 au fost respinse si doua au fost admise la solicitarea administratorului judiciar.