Luxoft intenţionează astfel să construiască platforma de livrare în zona APAC (Asia-Pacific), cu scopul de a deservi potenţiali clienţi din regiune. Odată cu achiziţia derivIT, Luxoft îşi extinde capacitatea de identifica noi oportunităţi de afaceri în sectoarele financiar, auto, telecomunicaţii şi altele.

Noua achiziţie facilitează apariţia de oportunităţi de vânzare încrucişată între derivIT şi Excelian, organizaţia de Servicii financiare a Luxoft, pornind de la bazele de clienţi sinergetice şi experienţa solidă în dezvoltarea de platforme software financiare deţinute de cele două companii. Aproape 90% din veniturile derivIT sunt derivate din implementarea soluţiilor de de tranzacţionare, risc şi procesare a Murex pentru clienţii săi blue chip cu sediul în Asia-Pacific.

derivIT este o companie de consultanţă în tehnologie care oferă servicii şi soluţii inovatoare pentru clienţi globali de pe pieţele financiare. Compania a fost înfiinţată în 2007 şi este partener Murex în cadrul Global Alliance.

Luxoft Holding, Inc. este un furnizor de top de servicii de dezvoltare software şi soluţii IT inovatoare către clienţi globali, cu precădere companii multinaţionale. Compania dezvoltă soluţii şi oferă servicii din 32 de centre de livrare dedicate, din lumea întreagă. Luxoft numără peste 12.000 de angajaţi în 39 de birouri din 19 ţări din America de Nord, Mexic, Europa de Vest şi de Est, Asia Pacifica şi Africa de Sud.

Luxoft România are peste 1.800 de angajaţi şi oferă servicii de inginerie de produs şi dezvoltare de aplicaţii pentru clienţi din domeniile telecom, financiar şi auto, precizeaza agerpres.