Premiere mondiale sau nu, cele mai luxoase si mai sportive automobile din lume nu au lipsit de la sarbatoarea salonului de la Shanghai. Nici nu aveam, de altfel, cu sa rateze acest eveniment organizat in China, tara devenita un adevarat eldorado modern al autoturismelor.

Lamborghini Aventador LP 720-4 50 Anniversario este masina dezvaluita la Shanghai pentru a celebra 50 de ani de viata ai marcii. In program: spoliere noi, alt design pentru partea din spate a masinii si 20 de cai putere suplimentari. Sunt prevazute numai 100 de exemplare. Pretul ramana inca secret.

Bugatti a profitat de evenimentul din China pentru a prezenta Veyron Grand Sport, o masina care a atins 408,84 kilometri pe ora, un record pentru o decapotabila de serie stabilit la inceputul acestei luni. Masina expusa este una dintre cele opt exemplare ale editiei limitate „World Record”. A venit imbracata intr-o tinuta in negru si oranj si la un tarif astronomic de 1,99 milioane de euro!

Cateva premiere mondiale au vizat, de asemenea, sectorul de lux, in frunte cu gondola Maserati Ghibli. Model echipat cu motor V6 pe benzina si de 330 de cai putere (numai pentru China) si de 410 cai putere, dar si versiunea diesel (V6, 275 cai putere). Un concurent puternic pentru BMW Serie 5, Audi A6 sau Mercedes Classe E, masina va afisa un pret incepand de la 70.000 de euro.

Rolls-Royce nu a dezvaluit vreun model, Wraith fiind rezervat salonului de la Geneva, dar a prezentat o editie limitata „Alpine Trial Centenary” a berlinei sale Ghost, care si-a facut aparitia „invesmantata” intr-o tinuta in tonuri de bleu ciel si gri.